Gratis massage til 20.000 flere 3F'ere

Fra i dag bliver en lang række 3F'ere i rengøring og kantine også omfattet af en sundhedsordning.

Over 20.000 privatansatte i rengøring og kantine kan nu komme gratis til kiropraktor, fysioterapeut og massør via deres sundhedsordning hos PensionDanmark. (Arkivfoto)Over 20.000 privatansatte i rengøring og kantine kan nu komme gratis til kiropraktor, fysioterapeut og massør via deres sundhedsordning hos PensionDanmark. (Arkivfoto)

Nu kan over 20.000 privatansatte i rengøring og kantine komme gratis til kiropraktor, fysioterapeut og massør. De bliver nemlig omfattet af PensionDanmarks sundhedsordning.

Det blev aftalt, da overenskomsterne mellem DI og 3F Privat Service blev fornyet tidligere på året. Og i dag, 1. juni, træder ordningen i kraft.

Store forventninger

Formand for 3F Privat Service, Tina Møller Madsen, har store forventninger til den nye ordning:

- Det er rigtigt godt, at vi fik forhandlet ordningen hjem med netop de arbejdsgivere. De beskæftiger nogle af de mest nedslidte på arbejdsmarkedet, siger hun.

Skavanker i opløbet

For nylig viste midtvejsrapporten fra 3F's projekt "Ulighed i sundhed" en stor overvægt af fysisk nedslidning blandt ansatte i rengøringsbranchen. Det er markant flere end ansatte i industrien og transporten.

Tina Møller Madsen tror, at ordningen vil have en forebyggende effekt.

- Forhåbentlig kan det tage nogle skavanker i opløbet. Jeg håber, det kan få flere til at blive længere på arbejdsmarkedet, siger hun.

Sundhedsordningen er den samme, som i forvejen gælder for en række andre 3F'ere. Det drejer sig om ansatte inden for byggeri, transport og det grønne område.