OBS: Du er nu offline

Nyt værktøj viser rengøringsfirmaer med overenskomst

Se, hvem der gør rent med god samvittighed. På kongressen i Aalborg blev ny ok-hjemmeside lanceret.
Ny hjemmeside guider dig til rengøring med overenskomst.
Ny hjemmeside guider dig til rengøring med overenskomst.
Af 
 

På 3F's kongres i Aalborg blev hjemmesiden www.okrent.dk lanceret af Privat Service, Hotel og Restaurationsgruppen. Hjemmesiden er et helt nyt værktøj, som gør det lettere for private og erhvervslivet at vælge rengøringsfirmaer med overenskomst og dermed undgå rengøringsvirksomheder, der dumper lønninger og behandler de ansatte dårligt.

Formand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration er stolt af det nye redskab.

 - Jeg er stolt af, at vi nu kan lancere denne komplette liste over rengøringsvirksomheder med overenskomst. Det er vigtigt at fortælle omverdenen hvilke virksomheder, der sørger for ordentlig løn, pension, overarbejdsbetaling, ferie og så videre. Alt for mange rengøringsvirksomheder derude bedriver social dumping, siger Tina Møller Madsen.

Det seneste eksempel på underbetaling er hjemmesiden www.happyhelper.dk, hvor de ansatte arbejder som freelancere eller selvstændige til en lav løn og uden pension, tillæg, løn under sygdom og så videre.

Opfordring til politikerne

Den nye ok-hjemmeside skal sætte fokus på de rengøringsvirksomheder, der rent faktisk har o.k. forhold for medarbejderne.

- Vi har i lang tid ønsket at tydeliggøre hvilke rengøringsfirmaer, der kan gøre rent med god samvittighed til fordel for både erhvervslivet og private, der har brug for rengøring, siger Tina Møller Madsen, som også opfordrer politikerne i kommuner, regioner og staten til at bruge hjemmesiden.